Intervju med Assar Sjöblom

Vilka är vi egentligen som jobbar på Karlanders och vad gör vi på dagarna? Följ Karlanders nya intervjuserie för att få en inblick i vår vardag och våra olika uppdrag. Assar Sjöblom är nästa medarbetare att bli intervjuad.

Intervju med Assar Sjöblom

Namn: Assar Sjöblom
Antal år på Karlanders: 1,5
Nuvarande uppdrag: Byggledare och samordningsansvarig för projekteringsfrågor på Ringödepån i Göteborg

 1. Du har arbetat på Karlanders sedan augusti 2019. Hur har den första tiden varit?

  Den första tiden har varit väldigt spännande och lärorik samtidigt som det har varit väldigt roligt. Särskilt kul har det varit att lära känna alla trevliga kollegor både på företaget och på de projekt där jag har arbetat. Jag har fått mycket förtroende att arbeta självständigt och fatta beslut om viktiga frågor. Det har gjort ett starkt intryck och det känns som att jag verkligen har fått alla möjligheter till att utvecklas och att bidra till mina projekt. Ett annat starkt intryck var när hela företaget besteg Kebnekaise förra sommaren som en del av den årliga konferensresan.


 2. Organisationsmässigt hör du till vår fastighetsavdelning, men du arbetar tillsammans med en infrastrukturgrupp. Hur kommer det sig?

  Projektet som jag arbetar i handlar om att bygga en ny spårvagnsdepå på Ringön i Göteborg. Det är ett omfattande projekt som involverar många olika discipliner, då man både bygger en stor spåranläggning och två stora och komplexa byggnader. För att kunna genomföra detta på ett så bra sätt som möjligt arbetar vi i en projektgrupp med många olika kompetenser.
   
 3. Vad ser du för skillnader mellan avdelningarna m.a.p branschen i stort?

  Det finns många likheter mellan infrastrukturprojekt och fastighetsprojekt men också några skillnader. En skillnad som jag upplever mellan våra avdelningar är storleken på projekten. Generellt jobbar man på Fastighet parallellt med flera projekt samtidigt, medan man på Infra oftast har ett större projekt som man jobbar med i flera år. Detta leder i min erfarenhet till att de som jobbar med infrastruktur får ett starkare band till projektgruppen medan de som jobbar i flera mindre projekt bildar ett starkare band till den egna organisationen.  
   
 4. Du tog relativt nyligen examen från Chalmers och har därmed studietiden färskt i minnet. Har du några överlevnadstips till dem som går en utbildning just nu och siktar på en framtid inom vår bransch?

  Försök att nyttja studietiden till att skapa bra relationer med andra studenter, skolan och företag. Det kommer du att ha stor nytta av senare. Passa också på att njuta av tiden som student.

Mottagningsbyggnad Östra sjukhuset Göteborg

05 mars 2021

Gjutningen pågår till den ca 7 000 kvm stora Mottagningsbyggnaden på Östra sjukhuset i Göteborg som ska byggas i 7 plan. Mottagningsbyggnaden har planerad slutbesiktning i oktober 2022. Projektets syfte är att främja det behov av vårdplatser kom uppstår vid framtida byggprojekt på Östra sjukhuset. Karlanders har både projektekonom samt byggledare betong på plats i detta intressanta projekt.

Deletapp E02 Centralen

23 februari 2021

I detta projekt inbegrips en stor mängd ledningsarbete samt olika trafikomläggningar. Projektet löper på bra, man har sprängt ut ca 60 meter bergtunnel och gjutit ca 250 meter betongtunnel.