Förskola i korslimmat trä tar form i Öxeryd

Arkitektbyrån Kaka Arkitekter är en av flera konsulter i projektet, som tagit fram en visualiseringen över förskolan.

 

Karlanders deltar med Projekt- och byggledning i Lerums kommun. Vi genomförde en strategisk partnering upphandling med kommunen under 2017 för 4st förskolor. Den vinnande byggentreprenören är GBJ Bygg AB. Den första förskolan med 4st avdelningar inklusive tillagningskök som börjats bygga ligger i Öxeryd.

Bottenplattan göts i december 2018 och slutbesiktning är beräknad att ske i november 2019. Kaka Arkitekter är en av flera konsulter i projektet, som tagit fram den här visualiseringen över förskolan.

I byggnationen används korslimmat trä (KLT) vilket är ovanligt för förskolor i Göteborgstrakten. Det skapar en hälsosam miljö både i den färdiga förskolan men också en väldigt miljöriktig produkt.

Runt om förskolan finns en naturskön miljö med en fårhage som närmsta granne och en badsjö inom några hundra meter.

Ombyggnad Vättlehallen

Lerums kommun utför ett byte utav kylmedelskylare på ishallen, Vättlehallen, i Stenkullen. Karlanders har varit behjälpliga med att bygga en förstärkningsstomme, som de nya kylmedelskylarna står på. Vi har i projektet varit verksamma som projekt- och byggledare, från projektering till slutbesiktning.

Projektledare från Karlanders omnämns i tidskrift

I senaste numret av tidskriften Arkitektur publiceras en artikel där man har besökt fem unika skolbyggnader däribland Öxeryds förskola. I uppförandet av förskolan har Bertil Norberg och Emelie Andréasson från Karlanders varit projektledare med Lerums Kommun som beställare för uppdraget. Arkitekturen av förskolan är inspirerade av skogen och stommen till förskolan är byggd i korslimmat trä där flera väggar inne i förskolan är kvar synliga.

APMT höjer taket

APMT har sedan en tid tillbaka investerat i nya högre grensletruckar för containerhanteringen i Göteborgs Hamn och höjer därför taket på en servicebyggnad. Karlanders var på plats med byggledare och KA i samband med höjning av taket av deras tvätthall och en snabbplatta för att få utrymme till de nya truckarna. På bilden syns montaget av ett nytt entresolplan som skall fungera som på- och avstigningsplan för de nya höga grensletruckarna.

Visa fler