Förskola i korslimmat trä tar form i Öxeryd

Arkitektbyrån Kaka Arkitekter är en av flera konsulter i projektet, som tagit fram en visualiseringen över förskolan.

 

Karlanders deltar med Projekt- och byggledning i Lerums kommun. Vi genomförde en strategisk partnering upphandling med kommunen under 2017 för 4st förskolor. Den vinnande byggentreprenören är GBJ Bygg AB. Den första förskolan med 4st avdelningar inklusive tillagningskök som börjats bygga ligger i Öxeryd.

Bottenplattan göts i december 2018 och slutbesiktning är beräknad att ske i november 2019. Kaka Arkitekter är en av flera konsulter i projektet, som tagit fram den här visualiseringen över förskolan.

I byggnationen används korslimmat trä (KLT) vilket är ovanligt för förskolor i Göteborgstrakten. Det skapar en hälsosam miljö både i den färdiga förskolan men också en väldigt miljöriktig produkt.

Runt om förskolan finns en naturskön miljö med en fårhage som närmsta granne och en badsjö inom några hundra meter.

Milstolpe på Högsbo specialistsjukhus

Högsbo specialistsjukhus är ett samarbete, partnering mellan Västra Götalandsregionen och skanska. Högsbo specialistsjukhus innefattar sjukhusbyggnaden på 24'000 m2, försörjningsbyggnad och parkeringshus.

Ombyggnad Vättlehallen

Lerums kommun utför ett byte utav kylmedelskylare på ishallen, Vättlehallen, i Stenkullen. Karlanders har varit behjälpliga med att bygga en förstärkningsstomme, som de nya kylmedelskylarna står på. Vi har i projektet varit verksamma som projekt- och byggledare, från projektering till slutbesiktning.

Visa fler